Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашни дюнери

Домашни дюнери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Домашни дюнери1 / 8
31/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Веднъж опитали от тези ароматни и вкусни домашни дюнери, повече никога няма да се наредите на опашка, за да си купите отнякъде, честна дума"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - 2 арабски питки за дюнер
  • мазнина - няколко с.л. олио
  • домати - 4 кръгчета
  • лук - 1/2 глава червен
  • картофи - 200 г пържени
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • горчица - за гарниране
  • кетчуп - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.

Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.

Във всяка питка сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.

Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
552
414
35
22
10
Дай твоята оценка: