Мусака с дивечова кайма

20/02/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Когато мъжът ти е ловец и наистина го бива с пушката, как да не го нагостиш с разкошна дивечова мусака "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Пиперът се почиства от семките и се нарязва на ситно. Празът се реже на ситно.

В касерола се слага около 100 мл олио. Когато се сгорещи, празът се изсипва, посолява се малко и се задушава. Добавя се нарязаният пипер, разбърква се. Прибавя се каймата.

Разбърква се добре, така че каймата да се "натроши". Поръсва се с малко черен и червен пипер, чубрица, разбърква се и когато си е променила цвета, т.е е почти готова, се сваля от огъня.

Подходяща тава се намазнява, картофите се подреждат на дъното, отгоре се изсипва каймата и се заглажда, за да е равномерно навсякъде. Върху нея подреждаме нарязаната на колелца тиквичка.

Посоляваме леко, наръсваме с универсална подправка за картофи и куркума, слагаме водата и виното и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за ок. 30 минути.

Приготвяме заливката по следния начин - разбиваме яйцата с киселото мляко, слагаме малко червен пипер и сол и изливаме половината от сместа. Връщаме отново във фурната, докато стегне заливката.

Към останалата заливка се добавя настъргания кашкавал и малко куркума и заливаме отново. Печем до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар