Пурички с плънка от праз и бекон

20/02/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме праза, който нарязвам на колелца. Чушката почистваме от семената и режем на кубчета.

Беконът също нарязваме на ситно. В подходяща за всичката смес тенджера задушаваме първо бекона в маслото.

Отделяме го в съд и в същата мазнина задушаваме червената чушка и праза до пълното омекване на зеленчука. Смесваме продуктите, посоляваме на вкус и добавяме джоджена.

След като сместа се охлади, прибавяме разбитите яйца и настърганото на едро сирене. В правоъгълна тава постиламе хартия за печене, която леко намасляваме.

Вземаме по две от корите, разстиламе от сместа, прищипваме в края, за да не изтече плънката и завиваме на руло.

Така нареждаме пуричките една до друга /при мен 8 бр./. С последната кора покривам вместо с фолио. Пека в умерена фурна, до зачервяване.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар