Пилешки хапки в гъбен сос

20/02/2017
Emilia Krumova
отEmilia KrumovaЧирак3732299
"Става невероятно ароматно и вкусно, да оближеш и чинията!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 603
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте първо маринатата. Нарязвате пилешкото филе на хапки и го поставяте за два часа в нея, в хладилника.

В дълбок тиган загрявате маслото и запържвате от двете страни хапките, които изваждате и нареждате в йенска тенджера.

В същото масло задушавате нарязания лук, морковите на кръгчета и изсипвате върху пилешките хапки.

Следва гъбеният сос, отново в малко масло разтопявате сиренето, добавяте гъбите, нишестето, подправката за пиле, черния пипер и виното, оставяте да поври за 3- 4 минути и изсипвате в йената.

Захлупвате капака и слагате във фурната да се задушава за един час на 190 градуса. През това време сварявате ориза, но да остане твърд.

Когато всичко е готово, в подходяща по-дълбока чиния първо на средата слагате ориза, а около него от соса и пилешките хапки. Става невероятно ароматно и вкусно, да оближеш и чинията. Подходящо е с чаша бяло сухо вино.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар