Леща плакия по македонски

20/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Леща, ама не каква да е - ами по македонски Хапвайте с апетит и оценявайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо984
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата добре и я слагаме в студена вода да се свари на тих огън, заедно с половината лук, моркови и чубрицата.

През това време сгорещяваме олиото и в него задушаваме другата половина от лука и морковите, като добавим и червения пипер, брашното, настърганите домати и чесъна.

Разбъркваме всичко добре и го прибавяме към лещата. След това изсипваме лещата в тавичка и я запичаме на умерена фурна до готовност, като я поръсим отгоре отново с чубрица.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар