Пълнени картофи с ориз

20/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Вкусни предложения за вечеря, споделени с приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязания лук и домати, настърганите моркови и предварително изчистения и измит ориз.

Доливаме с гореща вода и оставяме да се готви на тих огън, докато ориза набъбне.

Добавяме черния пипер, ситно нарязаните копър и магданоз. С така приготвената плънка напълваме предварително обелените, измити и издълбани картофи.

Слагаме ги в тавичка, предварително намазана с масло и ги запичаме на умерена фурна, като долеем доматения сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина Иванова Иванова
Малко коментари по рецептата : В описанието на рецептата не е посочено къде се слага червения пипер, предполага се че след задушаването на лука и морковите.
Плънката от ориз е прекалено много за 1 кг. картофи. Издълбаната среда на картофите която е доста е хубаво да се измисли начин да се използва, че не е хубаво храна да се хвърля. От останалия ориз и средите на картофите направих още едно ястие. Аз сварих леко картофите преди цялата процедура на дълбаене и пълнене и въпреки това ги пекох доста време и изядох доста полуготови картофи докато нацеля когато са напълно готови :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв