Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко бутче с плънка

Печено агнешко бутче с плънка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Печено агнешко бутче с плънка1 / 2
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • гъби - 500 г сварени
  • масло - 125 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме бутчето, разрязваме го и го начукваме. Посоляваме го с малко сол.

Сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно. След това ги задушаваме с половината масло, като добавим червен и черен пипер и нарязаните лук и гъби. Разбъркваме добре и така приготвената плънка я слагаме върху начуканото месо.

Навиваме го на руло и го завързваме с конец. Слагаме го в йенска тенджера, намазваме го с масло, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

Добавяме виното и 1 ч.ч. вода. Захлупваме и печем на 150 градуса за около 3 часа. Малко преди да го извадим махаме капака, поливаме го със соса и го оставяме да се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: