Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешко със зелен боб и ориз

Агнешко със зелен боб и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Агнешко със зелен боб и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Най-големият комплимент за един готвач е да си сипете допълнително, а от това агнешко ще повторите, че и потретите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.2 кг
  • зелен боб - 1 буркан (консервиран, може и пресен бланширан)
  • пресен лук - 2 стръка (може и 1 глава стар)
  • джоджен - няколко стръка (листата)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате агнешкото на порции и слагате да се запържи с лука. Добавяте червения пипер и доливате с вода, оставяте така да поври.

Когато агнешкото варено започне да се къса овкусете със сол, джоджен и сипете боба, тъй като той е консервиран и е почти готов. Съвсем малко трябва да покъкри и прибавяте ориза.

Варите манджата до сваряване на ориза като бъркате от време на време.

Агнешкото с черен боб и ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: