Бадемови сладки с глазура

20/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Ароматът ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети или ограничаване на сладкото "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • масло - 175 г
  • кафява захар - 175 г светла
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • бадеми - 80 г смлени на брашно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 30 г качествено
  • портокалови корички - 1 с.л.
  • ликьор от портокал - 4 с.л.
  • За глазурата
  • черен шоколад - разтопен
  • бадеми - за украса
  • портокалова кора - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам маслото със захарта на пухкав крем. При непрекъснато бъркане, добавям постепенно яйцата, като всеки път слагам по лъжица брашно.

Добавям пресятото с бакпулвер брашно, бадемовото брашно, какаото и портокаловите корички. За да са по-ароматни, предварително ги накисвам в ликьора. Бъркам до еднородна смес. Накрая добавям 1/2 от портокаловия ликьор.

Поставям силиконовата форма в тава и изсипвам тестото, което е 2/3 от обема на формичката. Пека сърчицата 12-15 минути. Използвам две форми- 12 бр.

Оставям тавата настрана, за да изстинат сладките. С помощта на лъжичка разпределям равномерно разтопеният шоколад, към който съм прибавила другата 1/2 от ликьора.

След като се охладят изваждам от формичките. Украсявам с портокалова коричка и бадемова ядка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар