Уникално печено пиле с масло

20/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71321923181
"Става ли дума за вкусно пилешко, две мнения няма - това е рецептата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 942
  • Преглеждания за месеца1717
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • пиле - около 1. 5 кг
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. (суха, стрита)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, разрязва се през средата на гръдната кост и се слага в керамична тавичка или в обикновена върху хартия за печене, за да не залепва.

Кожата откъм гърба може леко да се отлепи с пръсти и в така получения джоб между месото на пилето и кожата да се натрие със сол, чубрица, чесън на прах, черен пипер и кимион и да се сложат няколко парченца масло вътре.

От всички страни натриваме пилето с подправките, обръщаме го с кожата нагоре, нареждаме върху него тънки дълги резенчета масло.

Слагаме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем.

От време на време поливаме пилето с помощта на голяма лъжица с разтопеното масло от дъното на тавичката. Когато е готово, обръщаме за 5-10 минути обратно, за да получи апетитен загар и отдолу.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николина Панчева
много е хубава рецептата но аз не ям месо
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!