Уникално печено пиле с масло

20/02/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Става ли дума за вкусно пилешко, две мнения няма - това е рецептата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 604
  • Преглеждания за месеца1698
  • Преглеждания за седмицата782
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пиле - около 1. 5 кг
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. (суха, стрита)

Начин на приготвяне

Пилето се измива, разрязва се през средата на гръдната кост и се слага в керамична тавичка или в обикновена върху хартия за печене, за да не залепва.

Кожата откъм гърба може леко да се отлепи с пръсти и в така получения джоб между месото на пилето и кожата да се натрие със сол, чубрица, чесън на прах, черен пипер и кимион и да се сложат няколко парченца масло вътре.

От всички страни натриваме пилето с подправките, обръщаме го с кожата нагоре, нареждаме върху него тънки дълги резенчета масло.

Слагаме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем.

От време на време поливаме пилето с помощта на голяма лъжица с разтопеното масло от дъното на тавичката. Когато е готово, обръщаме за 5-10 минути обратно, за да получи апетитен загар и отдолу.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар