Средиземноморски миди със сос

20/02/2017
"Изискано предястие с дъх на море - само за истински ценители "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Запържете накълцания на много ситно лук и чесъна на филийки с една щипка сол на не много силен огън.

2. Сложете брашното и бъркайте докато леко се запържи

3. Сипете бялото вино и продължавайте да бъркате до получаване на рядко сосче. Ако прецените, че е по -гъсто, налейте още малко вино или вода.

4. Прибавете мидите и изчакайте всички да се отворят като разбърквате или разклащате съда. Веднага след това отстранете от огъня.

5. Сервирайте с накълцан магданоз по желание.

6. Ако видите мида, която не се е отворила, изхвърлете я, това значи, че не е годна за консумация. Живите и пресни миди се отварят всички много бързо.

Друг съвет: Преди да ги сготвите, подръжте ги в солена вода, за да изхвърлят всичкия си пясък, ако има такъв.

И един трик: За да не миришат ръцете ви след рязането на чесън, дръжте пръстите си под течаща вода в допир с нещо метално. Например потърквайки нож, вилица. Миризмата от ръцете веднага изчезва.

Надявам се да съм била полезна и да съм дала хубава идея за един вкусен, изискан аперитив с дъх на море! !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар