Агнешко бутче пълнено с гъби и ориз в було

22/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Толкова вкусно и толкова крехко - това пълнено агнешко бутче е толкова вкусно, че ще остави без думи всички гости на трапезата, дори и свекървата "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 203
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • було - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • гъби - 500 гр. консервирани
  • вегета - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • масло - 125 гр.
  • сол
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обезкостяваме бутчето и правим дълбок прорез. Задушаваме нарязаните лук, гъби и ориза. Добавяме подправките, сипваме малко вода и задушаваме, докато оризът набъбне.

С така приготвената плънка напълваме бутчето и го зашиваме добре. Намазваме го с масло и горчица, посоляваме го и го завиваме в булото. Слагаме го в тавичка и доливаме виното и 1 ч.ч. вода.

Печем на 150 градуса за около 3 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар