Пиле със зеленчуци в уок

21/02/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
"Вкусна импровизация с пилешко месо на тиган - обещаваме, че ще може да си хапнете след не повече от половин час "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 802
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 400 г (сварено)
  • лук - 7 - 8 големи глави
  • печурки - 350 г
  • бамя - 1/2 ч.ч. нарязана (или една шепа цяла)
  • олио
  • соев сос
  • куркума
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето, което използвам, беше печено и ми остана от бялото месо. Накъсах го на по-едри парчета и го оставих настрана.

Лука почистих и разрязах главата на четири или на шест (в зависимост от големината), разделих на полумесеци.

В нагорещен уок тиган слагам олио, а после добавям и лука. Запържвам и бъркам докато си смени цвета, после добавям малко вода - около чаена чаша и оставам да ври на среден огън.

През това време почиствам гъбите и ги нарязвам. Когато водата се редуцира на половина добавям соевия сос, ако е много солен - добавям по-малко, иначе около 2-3 с.л. Прибавям и гъбите, разбърквам.

После добавям бамята (моята е замразена и нарязана), ако използвате прясна - почистете я, ако е много голяма нарежете, ако е по-дребна (2-3 см), може и цяла да се сложи.

Добавям от подправките на вкус, а накрая и пилето. Оставам да поври така около 10 минути или до готовност на продуктите.

Ако имате предпочитания, може да добавите и други подправки. Консумира се топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар