Еклери с крем Брюле

31/03/2012
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Най-неустоимите еклери на света са онези, които някой друг е приготвил, а ние ще изядем!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 837
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В по-голяма тенджера смесете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта и сложете да кипне на котлона. След това сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица енергично, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.

Щом стане на топка, снемете от огъня и добавят едно по едно яйцата. След всяко яйце разбърквайте, докато напълно се смеси с тестото.

Щприцовайте тестото върху тава с хартия за печени на малки кръгли или продълговати еклери. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Не отваряйте врата на печката по време на печенето, а едва след като са напълно готови. Оставете ги вътре в печката да се поохладят на отворена врата.

През това време за крема Брюле загрейте сметаната, прясното мляко и захарта. След като кипнат, прибавете предварително разбитите жълтъци, като бъркате енергично, докато кремът се сгъсти.

След като махнете от котлона, разбъркайте с ванилията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Оставете крема напълно да се охлади и напълнете еклерите с него.

По желание залейте готовите еклери с шоколадов кувертюр или глазура.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 8
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар