Негърче с ябълки

21/02/2017
Андрианаот АндрианаНовак
"Вълшебен аромат и уникален вкус - именно затова негърчето е сред най-приготвяните сладкиши у нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. В киселото мляко добавяме содата. След това към яйцата със захарта добавяме млякото със содата и олиото.

Разбъркваме добре и прибавяме брашното. Измиваме ябълката, обелваме я и я настъргваме. Добавяме я към сместа и бъркаме.

Получената смес изсипваме в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печем на предварително загрята фурна до готовност.

За глазурата в тенджерка смесваме всички продукти и слагаме на котлона да заври. Разбъркваме хубаво до получаване на хомогенна смес.

Дръжте на котлона докато захарта се разтопи. След като е готова глазурата залейте сладкиша и сервирайте.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар