Оригинално българско реване

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
31/03/2012
"Предлагаме ви изпитана рецепта за един от най-обичаните от децата десерти - Българско реване "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо159 789
  • Преглеждания за месеца14632
  • Преглеждания за седмицата641
  • Коментирана27 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 праха

Приготвяне

Разбийте до гладък крем яйцата и захарта.

След това добавете брашното, пресято с бакпулвера и разбийте до хомогенна смес.

Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Оставете да се охлади и го нарежете на парчета.

Кипнете прясното мляко, а отделно сварете за 5 минути сироп от водата и захарта.

Разбъркайте заедно млякото, ванилиите и захарния сироп.

След като течността се охлади, залейте равномерно реването.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 40
4 19
3 10
2 7
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Vania Leova
Vania Leova
08.05.2016 15:05
Направили сте “реването“ в двойна доза защото в тази тава на снимката в никакъв случай няма да се получи тъй като , според дозата трябва по малка тава...така хората се заблуждават..
5
1
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
07.05.2016 21:55
Чудесно и вкусно реване!
5
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 15:02
С мляко е много хубав, но аз мешам брашно и грис...и важното топъл сироп-на студен блат!!!
7
8
Христо
Христо
18.01.2016 10:40
Благодаря за рецептата. Само дето не пише на каква температура се пече. Иначе хубава рецепта.
3
2
биляна
биляна
20.11.2013 18:31
това е рецептата за жадна монахиня
7
3
Стела А.
Стела А.
17.11.2013 15:43
Не ми хареса..
4
3
Пламена Христова
Пламена Христова
12.11.2013 18:33
Оригиналното певане е с грис, а не с брашно!!! Това тук е кекс!!!
15
7
Мима
Мима
11.11.2013 21:43
Аз лично, когато правя реване,никога не слагам бакпулвер. И сиропа е само с вода и захар,без мляко. Това е истинското реване!
26
5
Kostadinka
Kostadinka
17.10.2013 11:25
стана перфектно вкусно
3
0
Дани
Дани
22.06.2013 13:38
Следвах всичко, както е описано..превъзходен вкус..перфектно се получи..за което естествено и благодаря.
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с