Да помогнем на Мишо да проходи

Оригинално българско реване

31/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Оригинално българско реване
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо127 192
  • Преглеждания за месеца7847
  • Преглеждания за седмицата217
  • Коментирана27 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 праха
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Оригинално българско реване

Разбийте до гладък крем яйцата и захарта.

След това добавете брашното, пресято с бакпулвера и разбийте до хомогенна смес.

Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Оставете да се охлади и го нарежете на парчета.

Кипнете прясното мляко, а отделно сварете за 5 минути сироп от водата и захарта.

Разбъркайте заедно млякото, ванилиите и захарния сироп.

След като течността се охлади, залейте равномерно реването.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 76 гласували
5 39
4 19
3 10
2 7
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Vania Leova
08.05.2016 15:05
Направили сте “реването“ в двойна доза защото в тази тава на снимката в никакъв случай няма да се получи тъй като , според дозата трябва по малка тава...така хората се заблуждават..
0
0
enggell2020@abv.bg
07.05.2016 21:55
Чудесно и вкусно реване!
1
2
Monika Ivanova
05.05.2016 15:02
С мляко е много хубав, но аз мешам брашно и грис...и важното топъл сироп-на студен блат!!!
2
4
Христо
18.01.2016 10:40
Благодаря за рецептата. Само дето не пише на каква температура се пече. Иначе хубава рецепта.
3
0
биляна
20.11.2013 18:31
това е рецептата за жадна монахиня
4
3
Стела А.
17.11.2013 15:43
Не ми хареса..
4
2
Пламена Христова
12.11.2013 18:33
Оригиналното певане е с грис, а не с брашно!!! Това тук е кекс!!!
11
4
Мима
11.11.2013 21:43
Аз лично, когато правя реване,никога не слагам бакпулвер. И сиропа е само с вода и захар,без мляко. Това е истинското реване!
16
2
Kostadinka
17.10.2013 11:25
стана перфектно вкусно
3
0
Дани
22.06.2013 13:38
Следвах всичко, както е описано..превъзходен вкус..перфектно се получи..за което естествено и благодаря.
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Оригинално българско реване. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни рецепти за Оригинално българско реване. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки за готвенето на Оригинално българско реване в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.