петък, 18 април

Оригинално българско реване

Публикувана от:
Видяно: 71 803 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Сладкиши
Рецепта за Оригинално българско реване
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 праха

Приготвяне на Оригинално българско реване

Разбийте до гладък крем яйцата и захарта.

След това добавете брашното, пресято с бакпулвера и разбийте до хомогенна смес.

Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Оставете да се охлади и го нарежете на парчета.

Кипнете прясното мляко, а отделно сварете за 5 минути сироп от водата и захарта.

Разбъркайте заедно млякото, ванилиите и захарния сироп.

След като течността се охлади, залейте равномерно реването.

4,2898550724638 от 69 Гласа

Отзиви (25)

  • 0
    2
    Отговор
    биляна

    2013-11-20, Оценка 3 от 5 за Оригинално българско реване

    това е рецептата за жадна монахиня
  • 2
    1
    Отговор
    Стела А.

    2013-11-17, Оценка 3 от 5 за Оригинално българско реване

    Не ми хареса..
  • 2
    2
    Отговор
    Пламена Христова

    2013-11-12, Оценка 3 от 5 за Оригинално българско реване

    Оригиналното певане е с грис, а не с брашно!!! Това тук е кекс!!!
  • 5
    1
    Отговор
    Мима

    2013-11-11, Оценка 2 от 5 за Оригинално българско реване

    Аз лично, когато правя реване,никога не слагам бакпулвер. И сиропа е само с вода и захар,без мляко. Това е истинското реване!
  • 0
    0
    Отговор
    Kostadinka

    2013-10-17, Оценка 5 от 5 за Оригинално българско реване

    стана перфектно вкусно
  • 1
    0
    Отговор
    Дани

    2013-06-22, Оценка 5 от 5 за Оригинално българско реване

    Следвах всичко, както е описано..превъзходен вкус..перфектно се получи..за което естествено и благодаря.
  • 1
    0
    Отговор
    Р

    2013-06-14, Оценка 3 от 5 за Оригинално българско реване

    Добре блата е студено, но защо и сиропа за заливката трябва да е студен??? Едното е студено, другото трябва да е топло!!!
  • 0
    0
    Отговор
    mimi

    2013-06-12, Оценка 2 от 5 за Оригинално българско реване

    реването не е български десерт .....
  • 0
    0
    Отговор
    cruellski

    2013-06-05, Оценка 5 от 5 за Оригинално българско реване

    С английски продукти стана Уникално, Другата седмица ще го пробвам и с български. На мен лично ми се поду път и половина, едвам го залях - почти нямаше място. А за захарта - то си е дадено 1 ч.ч. за сместа за готвене и една за сиропа, а и даже да не беше указано - логика :)
  • 1
    0
    Отговор
    Илияна Апостолова
    Илияна Апостолова

    2013-03-30, Оценка 3 от 5 за Оригинално българско реване

    Аз лично виждам 2 чаши захар- едната за реването, а другата- за сиропа.

Вкусна и лесна рецепта за Оригинално българско реване. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни рецепти за Оригинално българско реване. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки за готвенето на Оригинално българско реване в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.