Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбук

21/02/2017
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Пиле, бамбук и гъби, поднесени със свежа салата - това съвършено ястие няма нужда от абсолютно нищо друго, освен от вашия лайк "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих 500 г филе в 2 с.л. кокосово масло. То пусна малко водичка, така че го оставих да поври, докато започна да се запържва, добавих 200 г гъбки без да ги режа и ги оставих да се запържат и те.

Докато се запържват измих хубаво около 100 г ориз и накиснах във вряла вода. Когато гъбите и филето бяха добили лек цвят, изцедих и прибавих и ориза с 1 с.л. соев сос и щипка черен пипер. Залях с 200 мл вода. Тъй като всичко останало е почти сготвено, водата е съобразена само с ориза. Аз го приготвям 1:2.

Накрая сложих и парченца бамбук, който може да намерите във всеки голям супермаркет, на щанда с китайските вкусотии. Оставих да покъкри на бавен огън, на моя котлон на 4 степен, докато изври водата - задължително под капак.

Салатата микс от лоло росо, лоло верде и рукола, овкусена е с дресинг от 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. бял балсамико, 1.ч.л. горчица, 1 с.л. мед и на вкус хималайска сол.

Идеално допълващи се, изключително вкусни!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар