Пълнени камби с кълцано месо и ориз

21/02/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Вижте как го правят майсторите - приготвят чушките и соса за тях едновременно. А вие можете ли така "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се, почистват се от дръжките и семената и се подсушават камбите.

Приготвя се плънката- накълцано на ситно месо, лук, скилидка чесън, морков, ориз и подправки...Аз слагам сол, черен пипер, малко джоджен и магданоз.

Месото се задушава по-дълго да омекне, след това се прибавят зеленчуците и накрая оризът. Леко се запържва, овкусява се и с готовата плънка се пълнят камбите.

Запушват се с тънко резенче картоф, овалват се в брашно и се подреждат в дълбока тава. Залива се с леко подсолена вода и се поръсва с остатъка от брашното...Така се готвят чушките и сосът едновременно.

Сосът става много вкусен, защото поема всички аромати от чушките и плънката. Количеството на водата е според съда и броя на чушките. За да се получи достатъчно сос, е хубаво да се приготвя в по-дълбока тава.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар