Палачинки с прясно мляко и гореща вода

21/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Най-пухкавите палачинки се правят с гореща вода, а най-вкусните - това вече е въпрос на вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 439
  • Преглеждания за месеца1850
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с вилица с малко сол. Прибавете постепенно прясното мляко и по малко брашно и бъркайте непрекъснато да няма бучки.

Добавете олиото, захарта, ванилията и отново мляко и брашно, до получаване на гъста маса. После разредете с гореща вода, но не вряла, като по малко наливате на порции и разбъркайте до гладкост.

Загрейте тигана и намажете с четка дъното с много малко олио. Сипете с черпак от сместа, разстелете по дъното на тигана и изпечете палачинките от двете страни.

Всяка изпечена палачинка, намажете с краве масло, като прокарате кубчето леко по повърхността, докато е още гореща.

Гарнирайте по желание - сладко, течен шоколад, мед, топинг.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар