Свинска плешка с ориз, булгур и зеленийки

21/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2987073
"Сочно свинско със свеж аромат на пролетни зеленийки - как да не си хапне човек до насита?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г /плешка без кост/
  • ориз - 1 ч.ч. непълна
  • булгур - 1 ч.ч. непълна
  • пресен лук - 10 стръка
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • девесил - 4 - 5 стръка
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова вегета
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Сипете малко олио в плитка тенджера и сложете месото с една кафена чашка вода на огъня. Оставете да ври под капак.

Щом изври водата и месото остане на мазнина, отново залейте с чашка вода. Направете така три пъти и оставете да къкри на умерен огън, като разбърквате от време на време. Посолете с малко сол.

Когато месото отново остане да мазнина и малко се позачерви, добавете измития ориз. Когато ориза стане прозрачен, прибавете накълцания пресен лук и чесън, разбъркайте, сипете и булгура и залейте с три чаени чаши вода. Накълцайте девесила и овкусете с подправките.

Сипете в тавичка, залейте с още една чаша вода и сложете в сгорещена фурна да се пече на 180 градуса, докато се развари оризът.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар