Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Свинска плешка с ориз, булгур и зеленийки

Свинска плешка с ориз, булгур и зеленийки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Свинска плешка с ориз, булгур и зеленийки
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочно свинско със свеж аромат на пролетни зеленийки - как да не си хапне човек до насита?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г /плешка без кост/
  • ориз - 1 ч.ч. непълна
  • булгур - 1 ч.ч. непълна
  • пресен лук - 10 стръка
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • девесил - 4 - 5 стръка
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова вегета
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Сипете малко олио в плитка тенджера и сложете месото с една кафена чашка вода на огъня. Оставете да ври под капак.

Щом изври водата и месото остане на мазнина, отново залейте с чашка вода. Направете така три пъти и оставете да къкри на умерен огън, като разбърквате от време на време. Посолете с малко сол.

Когато месото отново остане да мазнина и малко се позачерви, добавете измития ориз.

Когато ориза стане прозрачен, прибавете накълцания пресен лук и чесън, разбъркайте, сипете и булгура и залейте с три чаени чаши вода. Накълцайте девесила и овкусете с подправките.

Сипете в тавичка, залейте с още една чаша вода и сложете в сгорещена фурна да се пече на 180 градуса, докато е напълно готов оризът на фурна.

Свинската плешка с ориз, булгур и зеленийки е изключително вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: