Камби с хрян, мед и лозови листа

21/02/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Хрупкави камби, които се приготвят без варене - как да не си сложиш още няколко бурканчета за разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 4 кг
  • хрян - 1 корен
  • черен пипер - на вкус
  • лозови листа
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 270 г
  • мед - 270 г

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и почистват от дръжките. Надупчете ги на няколко места, редите ги в буркан като между тях слагате парчета хрян, лозови листа и черен пипер.

Смесете оцета, захарта и солта, хубаво ги разбъркайте да се разтопят. Заливате ги със сместа и притискате преди да ги затворите.

Може да добавите и моркови, ако ви харесва, за да не са само камби. Бурканите се държат на хладно без да се варят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар