Зеленчуково кубче (бульонче)

22/02/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18412
"Кажете край на готовите кубчета бульони, в които даже не знаете какво има. Вижте как сами да си приготвите кубчета бульони и дайте по един лайк за страхотната идея "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 650
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се нарязват на ситно и се слагат в тиган с незалепващо покритие, докато се изпари всичката вода, която ще пуснат зеленчуците.

Добавя се солта и олиото и се разбърква не много често. След това се пасират и отново се слагат на тиган, за да се изсушат след пасирането. Когато се получи гъста като тесто смес се маха от котлона и се разстила върху хартия за печене.

Оформя се правоъгълна кора с дебелина около 1 см и се замразява за около 12 часа. След това се реже на кубчета. Съхранява се като всяко кубче се увива в хартия за печене и стои в хладилник.

От тази смес се получават 9 кубчета. Зеленчуците може да се заменят с такива, които предпочитате.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
08.03.2017 23:48
Много по лесно е да се сготви гъста зеленчукова супа, да се пасира да стане на каша и след това
да се сложи в ледарника на камерата и ето готови кубчета.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв