Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Баварски сладкиш

Баварски сладкиш

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Баварски сладкиш
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Подробна и изключително прецизна рецепта за баварски сладкиш с гарантиран сладък резултат"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 250 г
  • вода - 200 мл
  • вишновка - 50 мл
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 2 г
  • пудра захар - за поръсване
  • За крема
  • прясно мляко - 750 мл
  • брашно - 100 г
  • захар - 180 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • вишни - /от ликьора/ за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям първо тестото, като загрявам водата до кипване, прибавяйки към нея вишновката, захарта и солта.

Пускам и маслото докато се разтопи. Добавям брашното при непрекъснато бъркане. Свалям от котлона и продължавам да бъркам сместа в една и съща посока, докато се превърне в еднородна тестена топка.

След като се охлади, прибавям яйцата едно по едно, без да се преустановява разбъркването. Полученото гладко тесто изсипвам в кексова форма и се пече 25 минути, първо на силна, а след това в умерена фурна *.

Докато се охлажда, приготвям крема, като разбърквам добре млякото, брашното и жълтъците. Сварявам с половината захар, като непрекъснато разбърквам, докато се сгъсти.Белтъците с останалата захар разбивам на сняг и добавям към крема.

Изваждам охладения сладкиш и разрязвам на две половини, които пълня с крем и подреждам по него пияни вишни*.

Поръсвам готовия сладкиш с пудра захар и декорирам с пияни вишни.

* По време на печенето не трябва да отваряме вратата на фурната, за да не спадне тестото.

* Когато приготвям вишновка, винаги запазвам плодовете, които са превъзходна добавка за сладкиши и кремове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: