Домашна вишновка

21/02/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Дори и да не обичате да попийвате, просто не може да откажете на поканата за опитате нашата домашна вишновка "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1 кг (с кафява, вкусът е по - добър)
  • водка - 1 литър Савой (двойна дестилация)
  • вишни - 2 кг

Начин на приготвяне

За приготвянето на ликьор никога не използвайте ракия. Тя има характерен за нея плодов специфичен аромат, наситен вкус и неподходящ за смесване с други аромати.

По желание се прибавят подправки като листа от индрише, пръчица канела, индийско орехче, зрънца карамфил, ванилия.

Измитите и почистени от костилки вишни се разпределят на око по равно в два трилитрови буркана. В друг подходящ съд смесвам водката със захарта. Разбърквам до разтапянето й (така запазвам целостта на плодовете от разбъркването на захарта).

Течността разпределям по равно в двата буркана. Поставям ги на хладно и тъмно място. Погрешно се държат екстракти на слънчево и топло място.! ! ! Жалък личен опит!

От време на време разклащам бурканите с плодовете и пак прибирам в шкафа. След около 30-40 дни, ликьорът е готов.

Прецеждам течността в шишенца от 200 мл ( патрончета). Обичам да експериментирам, затова във всяко от тях слагам различен аромат - в едното листо от индрише, в другото пръчица канела, в третото зрънце карамфил, ванилия, индийско орехче.

Вишните запазвам, с част от течността в хладилник. Така цяла година ги използвам за сладкиши, в сладолед, карамелизирани или във формички за лед към ликьора. Удоволствие за всяка женска вкусова прищявка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар