Вкусна пилешка супа грах

21/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Най-вкусната, подробна и лесна рецепта за супа - как да не му се дояде на човек?"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо747
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз правя супа от половин пиле, защото цяло ще е много. Това, което слагам, е всичко без бялото месо и целите бутчета.

Измива се и се сварява пилето, като се маха с лъжица пияната, ако образува при варенето (при домашното пилешко е много по-малко отколкото при купеното от магазина, даже в повечето случаи не е необходимо да се маха).

Можете да го сварите в херметическа тенджера за 30 минути, иначе се вари около 50-60 мин. Докато се вари пилето си режем зеленчуците. Лука режем на много ситно, моркова, картофите и гъбите на кубчета. Аз ползвам грах от консерва, защото е сварен добре и не е твърд.

След като се е сварило месото го изваждаме от тенджерата и слагаме всичките зеленчуци, които нарязахме и ½ ч.ч. грах. Оставяме да се варят като през това време обезкостяваме пилето. След като сме готови, добавяме месото във врящата тенджера. Добавяме сол.

Когато картофите са се сварили, проверяваме с вилица, добавяме фидето. Ако обичате да е по-гъста супата, можете да добавите още фиде.

След като и фидето е готово, махаме от котлона. Оставяме да поизстине и си правим застройката. Разбиваме три жълтъка с една кофичка кисело мляко, към тях добавяме 2-3 черпака от супата, като бъркаме постоянно. След това бъркайки супата връщаме яйцата с киселото мляко в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Поръсвате с чубрица за аромат.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!