Свинско руле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско руле1 / 2
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 800 г
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 2 сварени
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл телешки
  • шунка - 160 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • мащерка - сушена
  • сол - на вкус
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на продълговати и не много дебели парчета, след което внимателно ги начукайте, като посолите и поръсите равномерно с малко черен пипер.

Овкусете месото с всички останали подправки, полейте го с прясно изцеден лимонов сок и сложете в хладилника за 1 час, за да се овкуси.

Накълцайте 2 глави лук ситно и ги пасирайте с 1 лъжичка масло заедно с галета и нарязания магданоз. Останалия лук нарежете на полумесеци, а моркова - на ситно. Извадете пържолките от хладилника и всяка мажете добре с пасираната смес. Отгоре сложете тънки филии шунка, парченца моркови и резенче сварено яйце.

Завийте внимателно на рулета пържолите, като краищата подпъхнете навътре и добре ги завържете с канап или конец. Така приготвените свински рулета запържете от всички страни в малко сгорещена мазнина в тиган.

Подредете ги в йенска тава, а в същия тиган запържете останалите лук и морков. Щом омекнат, ги сипете при месото и долейте бульона. Сложете капака и пъхнете във фурна да се пече около 30 минути на умерена температура.

Махнете капака и запечете за още 20-тина минути - 10 минути от едната и 10 минути от другата страна, като поливате месото със соса от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
А кога слагате гъбите от снимката,а и никъде не се виждат яйцата и морковите,а нещо зелено.Идеята на сайта не е ли да снимаме ястията си или може да си качим каквато и да е снимка?
04.06.2016 13:29
1
Покажи всички подкоментари