Пухкава баничка с газирана вода

22/02/2017
"Дайте ни една бутилка газирана вода и пакет готови кори и ще ви спретнем такава баница, че и свекървата няма да има какво да каже "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 990
  • Преглеждания за месеца1292
  • Преглеждания за седмицата679
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница използвам тавата от електрическата тенджера, тъй като е с по-малък диаметър и по-високи стени, което позволява баницата да стане висока и пухкава. Намазваме тавата с мазнина /олио или масло/. В купа разбъркваме яйцата.

В 1/3 кофичка кисело мляко слагаме сода на върха на лъжичката и капваме няколко капки оцет да я угасим, след което разбъркваме и чакаме да шупне. Добавяме млякото към яйцата, 100 мл олио, газираната вода и сиренето и бавно разбъркваме да не излезе газировката. Пушеното нарязваме на кубчета.

Хващаме корите по 2 и надипляме в тавата заливаме с 1 черпак от сместа, поръсваме с бекон и така докато свършат корите. Последната кора заливаме с малко от сместа и слагаме отгоре малки кубчета масло. Печем на около 170 градуса до готовност. Малко преди да я извадим поръсваме с настърган кашкавал.

След като я извадим от фурната обръщаме тавата върху чаши и оставяме да се охлади 15 мин. По този начин баничката остава пухкава и надигната.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Натали Тихова
Ужас
2
2
Михаела Михайлова
Снимката не съм я сложила аз. Помислих, че ти си я качила към моята рецепта?! По-добре питай админ какво е станало...
0
1
Натали Тихова
Това е снимка на съвсем друг вид баница...
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!