Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко руло с гъби, моркови и сварени яйца

Агнешко руло с гъби, моркови и сварени яйца

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Агнешко руло с гъби, моркови и сварени яйца1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • гъби - 1 ч.ч. сварени
  • моркови - 1 бр. сварен
  • твърдо сварени яйца - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • чубрица
  • универсална подправка - 1 щипка вегета
  • кашкавал - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме бутчето и го разрязваме с нож през средата, като не срязваме докрай. Начукваме го много добре и в единия край нареждаме нарязаните гъби, моркови и яйца.

Поръсваме с подправките и завиваме на руло, което завързваме много добре с конец. Намазваме го с масло и го слагаме в тавичка.

Изсипваме виното и 1 ч.ч. вода, покриваме го с фолио и печем в умерена фурна за около 3 часа. Преди да извадим ястието го поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: