Чушки с агнешко месо

22/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр.
  • агнешко месо - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • девесил
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и ги почистваме от семето.

Нарязваме месото на малки парчета, които задушаваме докато омекнат, като добавим и малко вода.

Когато месото е почти готово добавяме ситно нарязания лук и маслото. Разбъркваме добре и прибавяме ориза, червения пипер и 1 ч.ч. вода.

Варим, докато оризът набъбне. След това добавяме сол на вкус и подправките и с така получената плънка пълним чушките.

Напълнените чушки нареждаме в тавичка, добавяме вода и печем в умерена фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар