Бързи сиренки

01/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Закуска, която ще спретнете за нула време, за радост на гладниците вкъщи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 959
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в хладкото прясно мляко и част от захарта. Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете млякото с маята, останалата захар, солта, натрошеното сирене, яйцето + белтъка на второто яйце, маслото, олиото и наситнения магданоз.

Замесете гладко тесто и го разделете на 10 малки продълговати питки. Оставете да втасат за 10-15 минути във загряна на 50 градуса фурна.

Щом добре втасат, ги резнете леко отгоре с остър нож и ги намажете с разбит заедно с червения пипер и чубрица жълтък. Наредете бързите сиренки в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.

Сложете да се пекат в загряна на 200 градуса на долното ниво на фурната. Малко преди да са готови се премества по средата и се доизпичат.подобни рецепти тук

5 21
4 8
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Таня Левенова
направих ги-чудесни са-но с две втасвания и поръсих семена..
0
0
никнай
никнай
31.01.2016 17:49
Рецеотата е на ниво - без забележик.
Само те моля следващият път използваймерни единици като грам и милилитър а не с.л., ч.ч., ч.л., щипка или кубче ....
2
0
Таня
Таня
23.02.2014 17:13
Същите на вид"сиренки" правя с 1 ч.ч.кис.мляко ` 1ч.ч. мазнина(олио+масло)1к.л.сода бикарбонат,малко оцет(капки)и брашно . Става като маслено тесто. Стават хрупкави и колкото стоят стават по.хубави. Плънката е със сирене или орехи, канела и захар.Когато са с сладката плънка се овалват в пудра захар. Моята леля ми казваше ,че това са студентски пръсти.....
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв