Бързи сиренки

01/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Закуска, която ще спретнете за нула време, за радост на гладниците вкъщи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 116
  • Преглеждания за месеца1142
  • Преглеждания за седмицата927
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Размийте маята в хладкото прясно мляко и част от захарта. Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете млякото с маята, останалата захар, солта, натрошеното сирене, яйцето + белтъка на второто яйце, маслото, олиото и наситнения магданоз.

Замесете гладко тесто и го разделете на 10 малки продълговати питки. Оставете да втасат за 10-15 минути във загряна на 50 градуса фурна.

Щом добре втасат, ги резнете леко отгоре с остър нож и ги намажете с разбит заедно с червения пипер и чубрица жълтък. Наредете бързите сиренки в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.

Сложете да се пекат в загряна на 200 градуса на долното ниво на фурната. Малко преди да са готови се премества по средата и се доизпичат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 20
4 7
3 3
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
31.01.2016 17:49
Рецеотата е на ниво - без забележик.
Само те моля следващият път използваймерни единици като грам и милилитър а не с.л., ч.ч., ч.л., щипка или кубче ....
0
0
Таня
Таня
23.02.2014 17:13
Същите на вид"сиренки" правя с 1 ч.ч.кис.мляко ` 1ч.ч. мазнина(олио+масло)1к.л.сода бикарбонат,малко оцет(капки)и брашно . Става като маслено тесто. Стават хрупкави и колкото стоят стават по.хубави. Плънката е със сирене или орехи, канела и захар.Когато са с сладката плънка се овалват в пудра захар. Моята леля ми казваше ,че това са студентски пръсти.....
3
1
Адриана
Адриана
19.10.2012 20:05
Благодаря за страхотната рецепта! Получиха се 2 тави :) и са мноого вкусни, топят се в устата.

Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)

Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))

Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).

Дано да помогна на някого. Поздрави!
13
1

Виж всички коментари или напиши такъв