Бързи сиренки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бързи сиренки
Снимка: Veselina
3 / 5
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Закуска, която ще спретнете за нула време, за радост на гладниците вкъщи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 и 1/2 ч.л. кафява
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - около 2/3 ч.ч. натрошено
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • яйца - 1 брой + 1 жълтък за намазване
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в хладкото прясно мляко и част от захарта. Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете млякото с маята, останалата захар, солта, натрошеното сирене, яйцето + белтъка на второто яйце, маслото, олиото и наситнения магданоз.

Замесете гладко тесто и го разделете на 10 малки продълговати питки. Оставете да втасат за 10-15 минути във загрята на 50 градуса фурна.

Щом добре втасат, ги резнете леко отгоре с остър нож и ги намажете с разбит заедно с червения пипер и чубрица жълтък.

Наредете бързите сиренки в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.

Сложете сиренките да се пекат в загрята на 200 градуса на долното ниво на фурната.

Малко преди да са готови, се преместват по средата и се доизпичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
521
48
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
направих ги-чудесни са-но с две втасвания и поръсих семена..
06.04.2017 13:22
никнай
никнай
Рецеотата е на ниво - без забележик.
Само те моля следващият път използваймерни единици като грам и милилитър а не с.л., ч.ч., ч.л., щипка или кубче ....
31.01.2016 17:49
3
1
Таня
Таня
Същите на вид"сиренки" правя с 1 ч.ч.кис.мляко ` 1ч.ч. мазнина(олио+масло)1к.л.сода бикарбонат,малко оцет(капки)и брашно . Става като маслено тесто. Стават хрупкави и колкото стоят стават по.хубави. Плънката е със сирене или орехи, канела и захар.Когато са с сладката плънка се овалват в пудра захар. Моята леля ми казваше ,че това са студентски пръсти.....
23.02.2014 17:13
6
2
Адриана
Адриана
Благодаря за страхотната рецепта! Получиха се 2 тави :) и са мноого вкусни, топят се в устата.

Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)

Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))

Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).

Дано да помогна на някого. Поздрави!
19.10.2012 20:05
15
2