Агнешки специалитет в гювечета

22/02/2017
"Супер вкусотия, която ще ви накара да забравите за всякакви други гювечета и манджи "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо492
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 250 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 4 - 5 глави э
  • домати - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • керевиз - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 125 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките.

Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме добре и разпределяме в гювечета. Във всяко гювече доливаме малко вода, похлупваме го и печем на умерена фурна до готовност на месото.

Разбиваме сметаната с яйцата и разпределяме сместа в гювечетата. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал и запичаме без капак за около 10-15 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар