Зимен северняшки гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Зимен северняшки гювеч
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 7
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Да видите вие как им се получава в Северна България - ароматно и много вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • гювеч - 1 буркан /зелен боб, патладжан, грах, бамя, чушки /
  • домати - 1/2 консерва + щипка захар
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправки - джоджен, целина, магданоз, босилек
  • бульон - 3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, овкусете със солта и пипера. Нарежете и морковите на колелца, лука на полумесеци, а картофите на едро. Запържете в тиган нарязаното и овкусено месо до полуготовност.

Прехвърлете в глинен съд. Прехвърлете към месото и нарязаните картофи, моркови и лук. Изсипете към тях и консервата с гювеч.

Добавете доматите, към които е добавена щипка захар. Размийте брашното и червения пипер с хладка вода и изсипете към останалите продукти в съда.

Долейте бульон до покриване на всички продукти, доовкусете със сол и пипер. Поръсете със сухите подправки.

Покрийте глинения съд и печете във фурна около час или до готовност. Поднесете ястието с туршия.

Зимният северняшки гювеч е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Доматите се слагат на края, защото иначе картофите няма да се сварят добре.
09.03.2023 18:29