Задушени пържоли от говеждо месо по Болярски

22/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Не ви трябва титла, за да опитате тези великолепни пържоли - нож, вилица и мерак са достатъчни "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 381
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг най - добре да е бонфиле
  • сланина - 100 г солена
  • масло - 1/2 пакетче топено
  • олио - 5 - 6 с.л
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • телешки бульон - 3 ч.ч. от кубче
  • лимонов сок
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го начукваме много добре. Всяка пържола я изпържваме от двете страни до готовност и я намазваме с горчица.

Готовите пържоли подреждаме в тенджера и ги заливаме с виното, бульона с разбитото в него брашно и подправките. Задушаваме ястието на тих огън за около 60 минути или докато сосът се сгъсти.

Поднасяме с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар