Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Задушени говежди пържоли по унгарски

Задушени говежди пържоли по унгарски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Задушени говежди пържоли по унгарски1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говежди пържоли - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • бульон - 1 ч.ч. телешки от кубче
  • масло - 70 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме добре пържолите, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до златисто. След това ги нареждаме в тенджера.

В същата мазнина прибавяме маслото и задушаваме нарязания на филийки лук и гъбите. Така приготвени ги изсипваме върху пържолите.

Добавяме черен пипер, сол на вкус, виното, настърганите домати и бульона и задушаваме ястието на тих огън до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: