Мляко с грис, гарнирано с желе от дюли

21/02/2017
Petia
отPetiaНовак92533
"Един ароматен десерт, който определено е в топ 5 на най-любимите ни леки десерти "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко, като добавяме и захарта. Бъркаме докато се разтвори напълно, след което добавяме гриса.

За да не стане на бучки гриса внимателно го сипваме към млякото на тънка струйка, като постоянно бъркаме. Когато прибавим цялото количество грис, бъркаме до неговото сгъстяване, след което го сваляме от котлона.

Предварително нагласяме формичките или чашките, в които ще го разсипваме. Преди разсипването на гриса, всяка една формичка "изплакваме" или намокряме със студена вода. Това се прави, ако решим да обръщаме формичката в чинийка, за да не залепва.

Върху разпределеният във формичките грис сипваме по 1 супена лъжица желе от дюли. Може да се използва и друго желе или сладко, но ние харесваме от дюлите, защото е ароматно и предава много приятен вкус на гриса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар