Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Рибени шишчета

Рибени шишчета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Рибени шишчета1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Загрейте скарата, мариновайте шишчетата и сложете виното да се изстудява - може и в обратен ред"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 800 г
  • лук - 1 глава кромид, ситно нарязана
  • лук - 1 по - дребна глава, нарязана на шайби
  • дафинов лист - 1 бр. натрошен
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • печурки - 200 г (по - дребни)
  • домати - 2 бр. (по - дребни, може и 5 - 6 бр. чери домати)
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се поръсват със сол и черен пипер.

В купа се смесват ситно нарязаният лук, натрошеният дафинов лист, лимоновият сок, олиото и виното и се разбърква всичко добре.

Филетата се слагат в купата със сместа да се мариноват за няколко часа.

На шишчета се нанизват кубчетата рибно филе, като между всяко кубче се слага цяла гъбка, колелце лук, нарязаните на филийки домати или цели чери домати.

Изпечете на предварително загрята скара, като ги обръщате. Сервирайте в плоски чинии, поръсете с ситно нарязан магданоз и резен лимон.

Рибените шишчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: