Джолан чорба с ориз

22/02/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф60775620704
"Кой да предположи, че ще приготвим толкова вкусна супа само с джолан и ориз? Опитайте и се похвалете на всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 658
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре джолана. Аз използвах преден без кожа. Поставяме го в студена вода в тенджера под налягане заедно с нарязаната на едро глава лук, пет шест зърна черен пипер и две листчета дафинов лист.

Преди да затворим капака на тенджерата е хубаво да изчакаме водата да заври и да махнем образувалата се пяна.

След като се свари джолана прецеждаме бульона и го връщаме на котлона. Джолана го обезкостяваме и нарязваме месото на дребно, след което го връщаме при бульона. Прибавяме и измития ориз.

След като оризът се свари застройваме супата с прясно мляко и яйце. Прибавяме и счукания на паста чесън.

За завършек запържваме две супени лъжици олио с червен пипер и прибавяме към супата. Сервираме с лют червен пипер или лютивка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар