Конско месо със зеленчуци в йена

22/02/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Докато не опитате това уникално вкусно конско месо, нямате право да коментирате "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистете от жили и нарежете на парчета с дебелина от около 1 см. Сложете го в голяма тава и наръсете с подправките (от всички без канелата и индийското орехче се слага по около 1 ч.л.

Канелата и индийското орехче са по-силни на вкус така че сложете по 1-2 щипки.) Полейте със зехтина и оцета, объркайте хубаво всичко, покрийте и оставете в хладилник за 24 ч.

На другия ден белите и режете картофите, лука и морковите. Най-отдолу на йената слагате малко мазнина и редите морковите. Посолявате ги. Месото отцеждате от маринатата и запечатвате в малко олио на тиган за по 1 минута от всяка страна.

Редите месото върху морковите. Над него слагате картофите и лука и отново посолявате. Заливате с мазнината, в която сте запечатвали месото и виното (може да използвате и бяло и червено според собствените си предпочитания). Затваряте йената и печете час и половина на 220 градуса.

За това време зеленчуците вече са готови, овкусили са месото, но то още не е достатъчно крехко. Изваждате внимателно лука и картофите в чинийка, обръщате конското, затваряте йената и го връщате отново във фурната.

Така се пече още час и половина като през около половин час (може и по-малко) обръщате пържолките, за да попиват от сосчето равномерно и от двете страни.

Когато месото стане сравнително крехко и сосът се е сгъстил, връщате зеленчуците, затваряте с капак за да се запазят топлината и ароматите до момента, в който стане време да го сервирате.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар