Тесто за вкусна питка от типово брашно

22/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Само на нас ли ни се струва, че питката с типово тесто е най-вкусната на света "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • типово брашно - 1 кг (София мел)
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване на питката)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка сипете захарта, половината кубче мая и започнете да бъркате докато маята се втечни със захарта. Сипете малко от топлата вода и една лъжица брашно.

Разбъркайте и оставете на топло да шупне. Пресейте брашното със солта, направете кладенче и прибавете останалите продукти и маята.

Замесете хубаво средно твърдо тесто. Оставете да втаса на топло, оформянето може да става по много начини, на топчета или на плитка.

След като втаса се маже с разбития жълтък, вода и няколко капки олио. Поръсва се със семена и се пече в загрята фурна за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар