Бутчета с ориз на фурна

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не сте стъпвали в кухнята? Няма проблем - тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. цели
  • ориз - 200 г
  • олио - 7 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 гл.
  • шарен пипер - 1 щипка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • сол - на вкус
  • къри - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бутчетата, измиваме ги и слагаме да се варят.

След като заврят, изхвърляме първата вода и слагаме нова, варим ги до полуготовност. През това време нарязваме морковите и лука на малки кубчета.

Слагаме ги с олиото да се запържат за около 5 минути и към тях прибавяме кубчето бульон, нарязания на много ситно магданоз, шарения пипер, сол, къри и ориза, който предварително е измит.

Пържим ги още 3-4 мин. Когато бутчетата са полуготови ги махаме от котлона и в тава изсипваме ориза, а върху него слагаме и бутчетата.

Наливаме 3 ч.ч от бульона, където е варено пилето, ако не стига доливаме вода от чешмата.

Слагаме до се готви в предварително зарята фурна на 160 градуса с вентилатор. Когато е останало малко от водата, спираме фурната и оставяме ориза на фурна вътре, докато попие водата.

Бутчетата с ориз на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
41
31
20
11
Дай твоята оценка: