Шаран, пълнен с орехи, в микровълнова фурна

22/02/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34934363
"Ястие за Никулден, но приготвено за по-малко от половин час, при това без да пускате фурната? Познахте - пълнен шаран в микровълнова фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене17 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, отрязва се главата и се изваждат вътрешностите (без да се разрязва коремът). Измива се добре и се подсушава с чиста кърпа.

Пълнежа: Лукът се нарязва на едро и се задушава за 2 минути при 100% мощност на микровълновата, добавят се нарязаните (смлени) орехи и се задушават още 2 минути.

Морковите се нарязват на колелца и се варят. Те се добавят заедно с галетата към задушените лук и орехи. Подправят се със сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и копър.

Шаранът се пълни със сместа, завива се с фолио за микровълнова фурна и се пече 13 минути при 100% мощност и включен грил. Оставя се да престои 10 минути с фолиото. Сервира се с подходяща гарнитура според сезона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!