Панирана моцарела с жълтъци и доматен сос

22/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Не се и опитвайте да си представите колко е вкусна тази панирана мозцарела, докато не я опитате - просто няма начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • моцарела – 2 бр
  • жълтъци – 4 бр
  • за панировката
  • брашно – 1 с.л.
  • галета – 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л. фино
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • за доматения сос
  • доматен сок – 250 мл
  • чушки – 2 бр. печени
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка сух
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо доматения сос. Сложете на огъня малък съд да загрее с 3-4 с.л. олио. Пуснете една смачкана скилидка чесън леко да се запържи и залейте с доматения сок.

Прибавете чушките, накълцани на дребно. Поръсете със сол, малко захар и босилек. Оставете да се готви за 3-4 минути, докато сосът леко се сгъсти.

Размесете посочените продукти за панировката. Нарежете на резенчета сиренето моцарела. 0валяйте всяко парче в сместа, потопете в жълтъците, предварително разбити с щипка сол.

Изпържете моцарелата в тиган с незалепващо покритие за кратко с малко олио, като ги обърнете от двете страни.

Внимавайте да не прегори панировката, станат ли златисти, извадете и сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Гарнирайте по желание, защо не с маслинки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар