Картофена лазаня с шунка и бекон

22/02/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41164931961
"Лазаня, но без кори? Да, възможно е и е много вкусно - как точно става вижте само при нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Правоъгълна тава с размер 30/20 намаслена с малко зехтин.

В тиган без мазнина се задушава беконът до златисто. Оставя се настрана.

Картофите се обелват и нарязват на филии около 1/2 см. Поставят се в купа, поръсват се със сол и черен пипер и с ръка се разбъркват.

Моцарелата се нарязва на тънки филии. Пармезанът се настъргва на ренде.

В тавичка се подреждат, като и малко може да се застъпват картофените филийки, това зависи от големината на тавичката. Отгоре се нарежда пласт от шунката, следват филийки Моцарела, отново шунка и се поръсва с парчетата запечен бекон, поръсва се с малко Пармезан и босилек.

Следва тъничка струйка със зехтин. Отново пласт картофи и така до изчерпване на продуктите, като между тях и леко се поръсва с босилек. Отгоре обилно се поръсва с настърган Пармезан.

Разбиват се яйцата и сметаната с тел за разбиване и се залива върху сиренето.

Пече се на 180 градуса за около 45-50 мин до много хубав загар на лазанята или до дълбоко златисто.

Източник: Италиански кулинарен блог и свален клип.

Забележка: Добавих отстрани на тавичката и около 20 мл. вода, защото ме беше страх, че може да изсъхне по време на печенето, тъй като то е продължително време и не беше излишно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Благодаря за доверието, Данче! Наистина е страхотна. Поздрав!
1
0
Йорданка Ковачева
Мария, най -накрая снощи сготвих твоята страхотна картофена лазаня!Наистина стана чудно вкусна и приканвам всеки да я пробва!
0
0
Йорданка Ковачева
Страхотна идея!! Благодаря за вкусната рецепта!!
0
0
Йорданка Ковачева
Задължително ще пробвам :) ,даже вече ми е добавена в "Любими " и мисля, че днес или утре ще я сготвя!! Прегръдки!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Данче, благодаря ти! Разкошна е рецептата! Честно! Много е вкусна, или аз обичам такива по-сухи неща, не си падам много по готвения ястия със сосове и залъци хляб за топене. Пробвай някой ден. Поздрав!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв