Маринована замразена скумрия

22/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Не сме морски вълци, но знаем как се приготвя най-вкусната маринована скумрия "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 856
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • скумрия – 7 - 8 бр.
  • олио – 1 ч.ч.
  • сол
  • оцет
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата от вътрешностите, отстранете главите и опашките, нарежете на шайби и измийте добре.

Залейте със студена вода и оставете така да се изкисне за около 3-4 часа. През това време два-три пъти изхвърлете водата и сменете с чиста вода.

Извадете рибата в тавичка, посолете обилно със сол и оставете да престои 24 часа. Отцедете рибата от соления сок и прехвърлете в друга чиста тавичка. Залейте обилно с бял оцет и оставете да престои 12 часа.

Измийте рибните шайби през гевгир и ги оставете добре да се отцедят. Загрейте добре на котлона една чаша олио и го оставете да изстине.

Всяко парче риба, едно по едно, потопете в изстиналото олио и подредете плътно в бурканчета. Между тях пуснете по 10-на зърна черен пипер, по 3-4 зърна бахар и по 2 дафинови листа. Ако желаете, можете да сложите и по 1 скилидка чесън, срязана на две.

Допълнете бурканчетата с останалото олио, за да няма въздух. Бурканите затворете с капачка. Не се стерилизират.

Приберете в хладилник. След 10-тина дни вашата маринована рибка е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар