Торта с панделка

22/02/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Ето още една разкошно торта, която веднага добавяме към колекцията си от торти, които бихме изяли на един дъх "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • блат за основа
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • брашно - 1 в. ч.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • Крем
  • бисквити за торта - 500 г с какао и с ванилия
  • крем - 1 бр. Оле ванилия
  • крем - 1 бр. Оле шоколад
  • прясно мляко - 1 литър
  • течна сметана - 500 мл
  • пудра захар - 5 с. л.
  • глазура
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • фондан - за украса
  • кокос - цветен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем блат върху хартия от разбити яйца, захар, брашно и бакпулвер в широка тава. Изважда се, обръщаме върху нова хартия и се изрязва на квадрат.

Всеки крем се разбива във 350 мл студено прясно мляко в отделни купи, първо ваниливият крем на високи обороти на миксера, после шоколадовият крем, като към него се добавя 100 мл течен шоколад и добре се разбъркват на гладък крем. От ваниловия се отделя малко крем за панделката.

С миксер се разбива течната сметана с пудрата захар до меки връхчета, разделя се на две части и се добавя първо във ваниловия крем, после в шоколадовия. В голям поднос се поставя блатът за основа, сиропира се леко с четка със захарен сироп, намазва се с част от ваниловия крем, отгоре се нареждат бели бисквити, като всяка се топва в прясно мляко разбъркано с захар на вкус за секунди.

Намазваме с шоколадовия крем, следва втори ред бисквити с какао покрити с ванилов крем, трети и четвърти ред ред бисквити наредени шахматно покрити с шоколадов крем. Отстрани тортата се измазва с разбита сметана, оставя се в хладилник.

В метален съд се загрява течната сметана без да завира, добавя се начупен черен шоколад и лъжица масло, бърка се на крем, намазваме тортата отгоре и оставяме на хладно, стяга много бързо. С дървено шишче се очертава панделката. С отделения ванилов крем с пош и накрайник се запълва, поръсваме я с цветен кокос и украса от фондан с цветенца и листенца.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар