Пита Маргарита

22/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак119452031
"Няма спор, ще трябва да се постараете, но резултатът определено ще надмине всичкити ви очаквания "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 470
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се средно меко тесто и се оставя да втасва, покрито с найлон, на топло за около 30 мин. След като тестото е втасало, то се разделя на 28 малки топки. Всяка топка се разточва на елипса, като се ръси по малко брашно при нужда.

Кората се намазва с олио и се поръсва със сирене. Завива се на руло, което се разрязва напречно на две по средата. Получените рулца се редят с разреза към тавата/32см/ като на
първият ред едно до друго околовръст се подреждат 22 бр. рулца.

На вторият ред те са 20 бр, като се редят между тези от първият ред. След това се подрежда и третият ред, между рулцата от вторият ред, като рулцата вече са 14 бр. За средата се оформя топче, разтеглено и намазано с олио и сирене преди това.

Така оформената пита Маргарита се оставя отново да втасва, покрита и на топло за около 25 мин. След това тя се намазва с четка, потопена в разбитите жълтък, олио и мляко. Поръсва се със семената и се поставя във фурната за печене.

Фурната се включва на 180г и питката се изпича за около 40 мин. След като е готова питката, се покрива с кърпа за 10-ина мин, която се ръси с малко вода.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар