Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Котлети от акула с моркови и чушки

Котлети от акула с моркови и чушки

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59327123303
Котлети от акула с моркови и чушки
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вие донесете пресни котлети от акула, а ние знаем какво да правим с тях"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • акула - 8 бр. котлети
  • сол
  • чубрица - 2 щипки
  • яйца - за панировка на рибата
  • брашно - за панировка на рибата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещено олио. Когато е готов го прехвърляме в дълбока тенджера.

След това нарязваме чушките, морковите и гъбите и ги добавяме към лука. Сипва се вода и се оставя да къкри докато зеленчуците се задушат. Малко преди да се махнат от котлона се добавя сол и чубрица.

През това време разбиваме яйцата и панираме рибата. Панировката е само с брашно и яйце. Рибата се панира хубаво до готовност.

Когато всичко това е готово, нареждаме панираната риба в тава. Изсипваме задушените зеленчуци и ги разпределяме върху цялата риба. Най-накрая изсипваме и доматите от буркан. Това се пече докато водата от доматите изври. Невероятно вкусна рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: