Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запечен фасул по градинарски

Запечен фасул по градинарски

22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Като ще е боб, да е по градинарски и запечен във фурната!"

Необходими Продукти

  • боб - 1 кг
  • олио
  • сол
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 3 глави стар
  • чушки - 5 - 6 печени
  • тиквички - 1 бр.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сварява до готовност фасулът, заедно с морковите, тиквичката и лука, нарязани на ситно. Посолява се, добавят се олио и много джоджен при сваряването на фасула, който трябва да остане с много малко вода.

В глинен съд /разлат, като тава/ се изсипва фасулът, добавят се нарязаните на много ситно печени чушки и се запича във фурната, докато горният слой се позачерви. Много е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: